Boucing Red Apple

Get Healthy, Be Happy, Feel Beauty

Jom Klik Like!..

SUSU BANYAK, LUKA CEPAT SEMBUH DAN BADAN SEGAR BERPANTANG DENGAN SHAKLEE!

Semakin hampir dengan tarikh jangkaan bakal melahirkan anak yang di kandungkan 9bulan, pasti sebagai bakal ibu yang akan melalui tempoh berpantang selama 44hari mula terfikir-fikir apakah SET BERSALIN / SET BERPANTANG yang akan menjadi peneman anda ketika berpantang nanti. Jadi, jangan ragu-ragu untuk memilih SET BERSALIN / SET BERPANTANG Shaklee. 

Kenapa ye kena pilih Shaklee sebagai Set Berpantang anda? 

Kerana..Shaklee ni SELAMAT dan UNIK jika nak di bandingkan dengan set berpantang atau set bersalin lain yang berlambak di pasaran sekarang.

SELAMAT kerana vitamin Shaklee boleh di ambil oleh ibu yang baru melahirkan bayi seawal 2jam selepas melahirkan bayi. 

SELAMAT kerana vitamin Shaklee boleh di makan oleh ibu yang bayi di sahkan ada masalah jaundis/sakit kuning.

SELAMAT kerana ibu yang melahirkan bayi secara normal atau pembedahan boleh makan vitamin Shaklee ini.

UNIK kerana gabungan vitamin yang ada dalam set bersalin atau set berpantang Shaklee ini membuatkan ibu lebih cergas, lebih bertenaga, lebih anggun dan cantik.

UNIK kerana luka ibu akan lebih cepat sembuh.

UNIK kerana susu ibu meriah dengan adanya ESP dalam set ini.

Jika anda dah makan set berpantang atau set bersalin Shaklee ni, tak perlu lagi makan apa-apa jenis jamu. Tapi, seandainya anda nak makan jamu, cuma perlu jarakkan masa pengambilan antara vitamin Shaklee dan Jamu pilihan anda.

Set Bersalin Basic (4 Vitamin)

Vitalea, B-Complex, Vitamin C dan Zinc

Set Bersalin + Penyusuan

Vitalea, B-Complex, Vitamin C, Zinc, Alfalfa dan ESP

Setiap vitamin ada fungsi hebat tersendiri. . Belum cuba, belum tahu..Dah cuba, setiap kali bersalin nak Shaklee je nanti =) jom tengok kebaikan setiap satu vitamin yang ada dalam cadangan set ni...

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

3) B-Complex
Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

ESP membantu memekatkan susu, memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)
Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

6) Zinc Complex (Selepas bersalin)
Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.

7) Alfafa Complex (Selepas bersalin dan menyusu - as MILK BOOSTER)
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU.

Testimoni pengguna :

"Alhamdulillah, sy start ambik shaklee selepas sy start berpntang akhir bulan 3 ari tu.. Sebelum ni kulit sy tersangat la kusam, tona tak sekata, jerawat senang je nk hinggap bertempek kadang2 terpaksa pkai krim nk ttp parut jerawat.. Gmbr sebelum tu sy preggy 3-4m, & gambar seleps tu mse my baby berusia 3m.. Sy hanya consume ESP+alfafa+B Complek+Zinc+Vitalea dan juga Lecithin. Skrg, xpayah lg nk pkai set lengkap pelbagai, hanya dengam sapuan bedak pun dah ok, yang penting Shaklee tetap di hati."

















Testimoni pengguna 2:






















JIKA BERMINAT UNTUK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE, BOLEH PM MAYA SEPERTI DETAIL DIBAWAH INI,





Kelebihan Garlic Sebagai Antibiotik

Saya suka 'packaging' botol Garlic Complex ni. Kecil, comel dan mudah dibawa bersama. Nak masuk dalam poket seluar pun boleh, harga pun berpatutan sangat-sangat, semua orang mampu milikinya..aisehh, Suka Sangat!!=)
Petua orang tua-tua, bawang putih ni bagus untuk kesihatan yang mana antara kebaikkannya, bagi ibu yang berpantang selepas bersalin dapat membantu pengeluaran angin dalam badan, mengurangkan tekanan darah tinggi, juga untuk membanyakkan susu. Sungguh masa berpantang dulu kalau mak saya guna bawang putih 3 lawang besar bawang putih mak ulas-ulaskan campur dalam lauk yang mak masak. Memang susu badan banyak sangat masa tu^_^

Jadi apa keistimewaan Garlic Complex ni yang membuatkan para pengguna cepat tertawan?. Let's Check it out!!




Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.


Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma
                                                                                                                                                   



Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee

1.   Pengekalan 100% Allicin aktif
2.   Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
3.   Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu  Rosemary dan 
      Spearmint.
4.   Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic
     dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang 
     digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
5.   Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 
      2 ulas bawang putih segar.



Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana 
     mengandungi ekstrak spearmint.

2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan   
     sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, 
     kulat, kuman, virus dan yis candida

3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit 
     alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung 
     perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic 
     sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang 
     merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara 
     penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam 
     tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung 
     dalam tubuh tanpa kita sedari.

7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, 
     mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang
     strok dan penyakit koronari.

8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan 
     pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana 
     mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh 
     dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan 
    pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan 
     brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan 
      meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
      - Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
      - Perut memulas (stomach upset)
      - Cirit-birit (Diarrhea)
      - Bronkitis
      - Luka-luka (infected wounds)
      - Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, 
        sistem air kencing
     
Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.


**NOTA:
Nitrosamines yang digunakan dalam pembuatan sesetengah kosmetik, racun perosak, dan  dalam kebanyakan produk getah. Dalam industri makanan, nitrosamines dihasilkan dari nitrit dan amina sekunder, yang sering berlaku dalam bentuk protein. Pembentukan nitrit dan amina sekunder hanya boleh berlaku di bawah keadaan tertentu, termasuk keadaan yang kuat berasid seperti perut manusia. Suhu yang tinggi, seperti dalam menggoreng, juga boleh meningkatkan pembentukan nitrosamines. Kehadiran nitrosamines boleh dikenal pasti oleh tindak balas Liebermann itu. [3]Di bawah keadaan berasid, nitrit membentuk asid nitrus (HNO2), yang berproton dan terpisah kepada kation nitrosonium N ≡ O + dan air: H2NO2 + = H2O + NO +. Kation nitrosonium kemudiannya bertindak balas dengan amina untuk menghasilkan nitrosamine. [4]
 Proses-proses ini membawa kepada tahap nitrosamines dalam banyak jenis bahan makanan terutamanya bir, ikan, dan hasil sampingan ikan, dan juga dalam daging dan produk keju diawet dengan nitrit penjerukan garam. 
sumber:en.wikipedia.org
   

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

"Sharing is Caring"

#Untuk konsultasi dan maklumat lanjut, boleh hubungi saya :
Sumaiya Bt. Abdul Ghoni
Pengedar Shaklee Utara - Kedah (Alor Setar, Jitra & Pokok Sena) 
Email syiaqira@yahoo.com 
Sms/Whatsapp : 019-5596963 
FB Sumaiya Abdul Ghoni 




Kebaikan Vivix Shaklee


Masa Shaklee maklumkan promo bulan May 2013 adalah VIVIX, ramai tepuk2 tangan . Almaklum laaa , 2 bulan lagi dah nak Raya 2013 . Semua pakat2 nak cantik meletop dan sihat dari dalam menjelang raya xlama lagi.... So , bila bulan ni promo VIVIX , beli 6 free 1 , ramailah suka ... Nak tahu kelebihan beli 6 free 1 ni ?

Jika anda beli 6 botol Vivix, anda akan dapat :
1) percuma 1 lagi botol Vivix
2) percuma pendaftaran ahli (biasanya daftar ahli adalah berjumlah RM65)
3) percuma postage
4) Cash Rebate sebanyak RM241

Jadi , anda dapat penjimatan hampir RM800... waahhh, banyak tu .. *wink2*

Oh ya , kalau anda beli 2 botol Vivix pun anda akan dapat :
1) percuma pendaftaran ahli
2) percuma postage
3) Cash Rebate sebanyak RM37

Jadi, dengan pembelian 2 botol Vivix Shaklee, anda mampu jimat RM112 .. waaah, berbaloi jugak tu kan ..

Apa ? kalau nak beli 1 botol Vivix pula bagaimana ?? ... haaa , yg tu anda akan dapat :
1) percuma postage

Jom kita lihat , apa itu Vivix dan kelebihan Vivix ni ...

 
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Apakah sebenarnya Vivix ini?
  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
 

Kelebihan Vivix Shaklee berbanding jenama lain
 

Ni jadual yang membuat perbandingan antara Vivix, MonaVie, Tahitan Noni dan Xango Juice... cuba anda lihat bagaimana hanya dengan 1 sudu teh(1 serving/day)Vivix mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh (3000-5000 ORAC).Hanya jauhari mengenal manikam.. dan hanya yg tahu erti nilai wang...akan memilih intan bukannya kaca... Vivix - Value for money


Manfaat Vivix Shaklee :
 
 
Manfaat Resveratrol .



"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)


 
Bukan sahaja baik untuk kesihatan, malah ia juga adalah tonik anti - penuaan

Klik pada gambar
Klik pada gambar


GOLONGAN YANG AMAT MEMERLUKAN VIVIX :

1) Pesakit Diabetes
2) Arthiritis
3) Pesakit Gout
4) Pesakit Cancer yg telah menjalani kemoterapi
5) Orang yg rabun mata - perlukan antioksidan yang tinggi
5) Ibu dan bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab
6) Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum
7) Atlit atau yg aktif Sukan
8) Anti Penuaan
 

Boleh lihat testimoni antara ramai pengguna Vivix Shaklee :
 
Klik pada gambar
Klik pada gambar

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Walaubagaimanapun, pengambilan Vivix adalah tidak dibenarkan untuk kanak-kanak, wanita hamil dan yang sedang menyusukan bayi kerana ia mengubah DNA.


"Sharing is Caring"
 
#Untuk konsultasi dan maklumat lanjut, boleh hubungi saya :
Sumaiya Bt. Abdul Ghoni
Pengedar Shaklee Utara - Kedah (Alor Setar, Jitra & Pokok Sena)
Email : syiaqira@yahoo.com
Sms/Whatsapp : 019-5596963
FB : Sumaiya Abdul Ghoni
 


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...