Boucing Red Apple

Get Healthy, Be Happy, Feel Beauty

Jom Klik Like!..

7 Sebab Kenapa Anda Selalu Letih, tidak bermaya, cepat mengantuk & cara mengatasi nya

 

Selalu letih dan tidak bermaya?.... Tidur cukup tetapi masih terasa mengantuk dan keletihan? Sebelum anda cuba menyalahkan cara hidup anda yang sibuk dan urusan rumahtangga, cuba sel ami sebab-sebab ini yang mungkin menjadi dalang terhadap masalah keletihan anda itu. Sebab
 
1: Kekurangan darah
---------------------------------
Sekiranya anda masih muda dalam usia reproduktif dan mengalami haid yang 'heavy' setiap bulan, atau anda baru sahaja melahirkan anak beberapa miggu yang lepas, atau anda di diagnoskan
mengalami fibroid, kehilangan darah mungkin penyebab terhadap keletihan anda. Pendarahan haid atau faraj mengurangkan sel-sel darah merah yang membawa oksigen dari paru-paru ke sistem dan organ badan anda yang lain. Kekurangan oksigen pada organ menyebabkan anda cepat letih dan tidak bermaya. Lain-lain sebab yang yang mendorong kepada kekurangan darah termasuklah: kekurangan vitamin seperti zat besi, folik dan vitamin B. Kekurangan darah juga mungkin berasal dari penyakit buah pinggang. Gejala kekurangan darah yang lain termasuk: pening, kesejukkan dan rasa mudah terganggu. Ujian darah dengan senang dapat membuat diagnosa ini. Rawatan termasuk makan sayuran hijau seperti brokoli, bayam dan daging merah dan supplement yang diberi oleh doktor. Sebab ke
 
2 : Kekurangan Hormon Tiroid
-----------------------------------------
Sekiranya anda terasa lembab secara fizikal atau mental dan sedikit murung, anda mungkin mengalami hypotiroidism, satu masalah kekurangan hormon tiroid yang mengurangkan metabolisma badan dan memperlahan sistem badan untuk beroperasi. Dikatakan 17% wanita mengalami hypotiroidism dan mereka langsung tidak mengetahuinya. Ujian darah T3 dan T4 dengan mudah dapat mengesan masalah ini dan selepas rawatan, anda akan merasa bertenaga semula. Sebab ke
 
3: Jangkitan Kuman air kencing (UTI)
-- ---------------------------------------------
Walaupun kebanyakkan dari simtom lebih kepada sakit semasa kencing dan kerap ke tandas, keletihan memanjang juga merupakan salah satu gejala kencing berkuman. Tidak semua yang mempunyai simtom yang jelas seperti pedih semasa kencing dan segelintir yang lain mungkin tidak mengalami gejala langsung. UTI disebabkan oleh jangkitan bakteria yang mungkin terdorong oleh amalan penjagaan faraj yang tidak sihat. Hubungan seks juga meninggikan risiko UTI kerana kuman dari faraj mungkin ditolak ke salur kencing semasa seks. Ujian air kencing adalah mudah dan cepat dalam membuat diagnosa dan rawatan termasuklah ubat anti-biotik. Sekiranya simtom berulang, anda mungkin mengalami masalah UTI kronik. Berbincanglah dengan doktor tentang pencegahannya. Sebab ke
 
4: Terlebih caffeine
-------------------------
Sesetengah orang menganggap caffeine boleh memberi rasa cergas, tapi bagi sesetengh wanita, caffeine boleh memberi kesan yang sebaliknya. Caffeine bertindak sebagai stimulant tetapi sekiranya mengambil terlalu banyak, ia akan menyebabkan keletihan. Cara untuk mencegah adalah dengan mengelakkan caffeine sebanyak mungkin, bukan sahaja kopi malahan tea, coklat, minuman ringan atau apa-apa ubat yang mengandungi caffeine. Sebab ke
 
5: Alahan makanan.
---------------------------
Makanan selalunya memberikan tenaga tetapi bagi sesetengah orang yang alah kepada makanan, ia boleh memberi kesan sebaliknya. Keletihan mungkin salah satu mereka alah kepada makanan. Sekiranya anda mengesaki yang makanan punca mengantuk dan keletihan anda, cuba elak makanan yang anda syakki itu dari suapan harian anda. Sebab ke
 
6: Sleep Apnea
-------------------
Sekiranya anda tidak mendapat tidur yang cukup, ada kemungkinan ia penyebab masalah anda. Tapi apa kata kalau anda sendiri tidak menyedari yang anda tidak cukup tidur? ‘Sleep Apnea adalah satu keadaan dimana anda secara tidak sengaja berhenti bernafas semasa tidur, yang menyebabkan anda terbangun secara tiba-tiba tetapi cukup lama untuk menganggu kitaran tidur anda. Ia lebih kerap terjadi kepada mereka yang berbadan gemuk dan berkait rapat dengan tidur yang berdekur. Sekiranya anda pengidap ‘Sleep Apnea’ doktor selalunya akan menyarankan pengurangan berat badan dan menasihatkan anda berhenti merokok. Dalam kes serius, pembedahan mungkin diperlukan untuk memastikan laluan pernafasan udara yang baik. Sekiranya tidak dirawat, Sleep Apnea boleh meninggikan risiko stroke dan serangan jantung. Sebab No
 
7: Lemah Jantung
------------------------
Sekiranya anda merasa cepat penat selepas aktiviti ringkas yang selalunya senang dibuat, mungkin ini masa yang baik untuk anda berjumpa dengan doktor. Keletihan selalunya bukan tanda awal sakit jantung tetapi sekiranya ia keterlaluan sifatnya selepas aktiviti ringkas dan anda dapati tiada jawapan jelas terhadap masalah tersebut, jumpalah doktor untuk pemeriksaan lanjut. Rawatan awal boleh menyelamatkan anda dari serangan jantung yang lebih serius. Sumber : AlamHamil
 
Untuk mengatasi badan yang cepat letih, lesu & tak bermaya ni ialah dengan menjaga pemakanan yang sihat. Namun, disebabkan gaya hidup sibuk pada zaman sekarang menyebabkan anda tidak sempat untuk melakukan senaman secara konsisten & pemakanan pun tidak terjaga. Jesteru itu, pengambilan supplement secara berterusan adalah pilihan yang tepat utk tampil sihat sepanjang masa.

Untuk mengatasi masalah ini, Cadangan Set Kesihatan Optimun @ Cadangan Set A sangat membantu untuk tampil sihat. Apa yang ada dlm cadangan set ini ??

Jadi cadangan set optimum adalah yang paling sesuai. Cadangan Set Optimum mengandungi

  • membantu untuk fokus
  • membantu mengawal stress/tekanan
  • memberi kecergasan dan tenaga
  • mengelakkan kelesuan dan keletihan melampau
  • membantu metabolisme jadi makanan akan dapat ditukar ke bentuk tenaga
  • membantu kelancaran urat saraf
 
  • menguatkan sistem imun
  • anti oksida yang hebat untuk melawan radikal bebas supaya sel terpelihara
  • memberi perlindungan pada sel badan
  • membantu penyerapan zat besi
  • membantu pembinaan kolegen

  • mengandungi mineral dan vitamin yang diperlukan badan pada kadar yang sempurna
  • mampu memenuhi kekurangan nutrien dalam menu harian
  • memelihara sel badan
  • membantu penyerapan zat dari makanan harian
Ini adalah vitamin-vitamin asas yang perlu diambil jika anda mementingkan kesihatan namun mempunyai kekangan untuk mendapatkannya secara terus dari menu harian. Vitamin ini mudah didapati dari sayuran namun mudah juga terhapus semasa penyediaan makanan. Jadi, pengambilan vitamin adalah jalan yang mudah dan bijak supaya badan dapat nutrisi sepatutnya untuk kekal cergas.

Berminat untuk mencuba atau mendapatkan pek percubaan? Ingin harga istimewa?
COD Area : Alor Setar/Jitra/Pokok Sena
sms/whatsapp/viber maya @ 019-5596963



 


Vita-lea Shaklee a.k.a Multivitamin

KENAPA PERLU MEMILIH VITA-LEA SHAKLEE???
  • Terbaik dalam pasaran - Mengandungi 19 nutrien - 12 vitamin dan 7 mineral. Semua jenisnya ada tercatat di label pada botol.
  • Teknologi terbaik (dengan jumlah nutrien yang sebegitu banyak saiz vitamin ini boleh menjadi sebesar penumbuk)
  • Dirumuskan secara saintifik dan teruji keberkesanannya. Rekabentuk komputer.
  • Biotin - 100% US RDA, komponent vitamin yang termahal
  • Menyediakan vitamin dan mineral seimbang yang lebih baik menurut piawaian Daily Standard
  • Tiada nutrien yang tidak perlu ditokok tambah
  • Tingkatkan density/ketumpatan tulang = 2-3 kali ganda
  • Merangkumi 40 jenis makanan
  • Tempoh masa 'disintegration'/pemecahan yang unggul
  • Ujian klinikal diuji atas manusia bukan pada binatang
  • Semua bahannya semulajadi
Fungsi vita-lea a.k.a multivitamin dalam penggunaan harian, akan dapat membantu:
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas
Secara umumnya cadangan pengambilan Vita-Lea amat bagus untuk dimakan oleh setiap orang. 

Ini kerana kandungan Vitamin di dalam Vita-Lea yang merangkumi hampir seluruh badan. Antara vitamin yang terdapat dalam Vita-Lea:
  • Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
  • Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
  • Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi
  • Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot
  • Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
  • Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
  • Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
  • Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet
untuk keterangan lanjut hubungi saya

Maya,

sms/whatsapp/viber - 0195596963
email - syiaqira81@gmail.com


Cadangan Set D Shaklee: Wajah Cantik Bak Bidadari

Kulit yang cantik adalah impian setiap orang, lebih-lebih lagi kaum hawa. Kulit yang kusam, tak sekata, berjerawat dan pori-pori luas adalah masalah kulit yang umum di Malaysia.
 
Ada yang mengambil jalan singkat, menutup dengan segala macam bedak, foundation dan concealer, tapi hakikatnya di balik topeng bedak, faundation dan concealer kulit masih tetap bermasalah. Biasa terbaca di akhbar, bila giat sangat mencuba produk kecantikan yang baru hanya menambah duka dan masalah di muka. Kulit muka terbakar, tambah berjerawat dan menjadi semakin sensitif. Oleh itu, sangat penting selidik dulu sebelum menyapu apa di muka anda.
 
Atau mahu lebih selamat, rawatlah kulit muka dari dalam dan bukan menggunakan jalan singkat. Amalkan rejim kesihatan kulit yang sihat. Seperti dalam Islam, wuduk yang sempurna akan menjadikan wajah cantik berseri. Pengambilan makanan yang sihat dan penjagaan diri yang baik juga penting untuk mendapatkan kulit secantik bidadari.
 
berikut adalah beberapa panduan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri:

  • minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
  • lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
  • mengamalkan pengambilan Vitamin C  membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen
  • Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
  • Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri
  • Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
  • Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal
  • Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak
Jadi apakah yang Shaklee tawarkan bagi mendapatkan kulit cantik berseri bak bidadari?

Berikut adalah beberapa cadangan suplemen asas:

Cadangan Set D Shaklee:

set penjagaan kulit

Cadangan Set D Shaklee dengan Extra Protein:
 
ESP kulit cantik

Cadangan Set Kulit Cantik Khas Bagi Kulit Berjerawat:

ubat jerawat

Cadangan suplemen tambahan bagi kulit cantik:

kulit tegang

Dan last but not least, diantara yang terbaru dan terhangat dari Shaklee, Collagen Powder. Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan 8 minggu berturut-turut akan menghasilkan wajah yang cantik, muda, anjal dan berseri.

Collagen Powder Shaklee

shaklee collagen powder

Cadangan Set D Shaklee adalah pilihan ramai yang ingin mendapatkan kulit yang cantik, berseri, anjal dan kelihatan muda. Mungkin disebabkan harga yang mampu milik dan terbukti berkesan menjadikan Cadangan Set D Shaklee begitu laris dipasaran.
 
Pilihlah set kecantikan dengan bijak, bukan membuta tuli. Jangan ambil jalan singkat. Dr Masrsha Gordon, Timbalan Presiden di Jabatan Dermatology Mount Sinai School of Medicice berkata "Sekiranya ada krim yang dapat memberikan kesan yang sama seperti prosedur perubatan (cepat dan berkesan), kemungkinan ia adalah DADAH, dan bukan BAHAN KECANTIKAN"
 
Hubungi saya bagi mendapatkan set yang paling sesuai dengan kulit anda. Insyaallah jika konsisten, hasilnya pasti MELETOPPSS!


Produk-Produk Shaklee

Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk-produk Shaklee? Klik sini


Suplemen Natural vs Suplemen Sintetik

Ramai yang bertanya beza Supplement Shaklee dengan Jenama lain. Untuk yang bertanya, boleh teruskan pembacaan anda. Entry di bawah saya olahkan dari entry asal dari mysuperkids

Ramai yang bertanya

“Boleh ke saya makan vitamin dari farmasi atau yang diberi percuma, lepas tu ambil milk booster Shaklee?”

Ada juga yang bertanya

“Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin lain? Kan sama je vitaminnya”.



Supplement atau makanan tambahan ni secara amnya ada 2 jenis, sintetik dan natural. Apa bezanya?
Penghasilan


Supplement natural dihasilkan dari ekstrak bahan-bahan semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan seratnya.

Supplement sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri-ciri seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.


Keserasian dengan badan

Supplement natural dihasilkan dari bahan-bahan makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

Supplement sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan supplement natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.


Harga

Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan-bahan semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.
 

Kesan kepada tubuh badan

Suplemen natural mengambil intipati dari bahan-bahan semulajadi, dengan tidak meninggalkan bahan-bahan yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium dan vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Jadi Kalsium dari natural supplement didatangkan bersama magnesium dan vitamin D.

Supplement sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, maka kebanyakannya datang dalam bentuk ‘solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Padahnya, jika kita gagal menyempurnakan diri kita dengan Magnesium dan Vitamin D, Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

Begitu juga dengan nutrien-nutrien lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam supplement sintetik.


Kesan jangka panjang

Suplemen natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan-bahan seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan-bahan yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

Pendek kata, perbandingan antara suplemen natural dengan sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut.

Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.


Jadi, bijaklah dalam membuat penilaian. Anda boleh mengambil vitamin dari mana-mana, farmasi mana-mana, pembekal mana-mana… tapi demi kesihatan berpanjangan, pilihlah yang terbaik, antara vitamin natural dengan sintetik. Pasti tak sama.
 
untuk keterangan lanjut hubungi saya

Maya,
sms/whatsapp/viber - 0195596963
email - syiaqira81@gmail.com


 
 


Shaklee : GLA Complex

Kebaikan GLA Shaklee :
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
  • Membantu meningkatkan kesuburan (bagus utk mereka yg ingin cuba hamil).
  • Ia membantu merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Membantu melambatkan menopaus.
  • GLA membantu memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • GLA membantu menentang kanser, dengan meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Ia mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.
  • Ia membantu meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
  • Membantu merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.
  • Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  • Membantu melangsingkan dan menghalang penambahan berat badan – diambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mengelak masalah jantung.
  • Memperbaiki rambut kering dan rambut gugur.
  • Memperbaiki keadaan kanak-kanak autisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Kebanyakkan GLA yang tersedia di pasaran, di hasilkan dari EPO. Berbeza dengan GLA Shaklee, ia diekstrak dari Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang di tanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300 mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kesegaran dan keberkesanannya terperlihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.


SHAKLEE : GLA COMPLEX = RMxxx (Normal price = RM91.25)
**Contact/sms me to get your SPECIAL price :)

Your Shaklee Independent Distributor;
♥ Sumaiya Abdul Ghoni (ID 918781)
♥ SMS/WhatsApp/Viber (preferred) : 019-5596963
♥ Email: syiaqira@yahoo.com



Cadangan Set Kesuburan Shaklee

Dalam entri yang lepas saya ada kongsikan tentang mudah hamil dengan GLA Complex Shaklee Lalu, apakah makan GLA Complex saja untuk kesuburan?
 
Sebenarnya, menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin & Multimineral. Jadi mari kita lihat satu persatu bagaimana Cadangan Set Kesuburan Shaklee ini membantu dalam kesuburan.

Cadangan Set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi vitalea, B Complex, Vita-C, dan GLA Complex,
 






manakala Cadangan Set kesuburan shaklee untuk lelaki mengandungi Vita Lea, B complex, Vita C dan Zinc Complex.


Multivitamin dan Multimineral (Vita Lea) membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendekata ia memenuhi ruang2 kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

Vitamin B Complex penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.
 
Vitamin C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel.

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan ini adalah GLA Complex untuk wanita dan

Zinc Complex untuk suami.
 

Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?

GLA Complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. Zinc pula membantu menguatkan sperma.

Gabungan nutrien di atas memberikan ada harapan untuk menimang cahaya mata.. Jangan lupa berdoa pada Tuhan agar dikurniakan anak. Yang penting, harus jangan berhenti berusaha & berharap pada-Nya.

 


Berminat mahu mencuba?
(Anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga istimewa beserta konsultasi percuma daripada saya - selagi anda menjadi pelanggan saya ya ^_~)
*Anda mahu 'Tips Langkah Demi Langkah Mudah Hamil?'
Saya akan berikan tips eksklusif ini hanya kepada pelanggan MamaSyiaqira sahaja tau*









 


Anda boleh menghubungi saya melalui:

Your Shaklee Independent Distributor;

♥ Sumaiya Abdul Ghoni (ID 918781)
♥ SMS/WhatsApp/Viber (preferred) : 019-5596963
♥ Email: syiaqira@yahoo.com


Mudah Hamil dengan GLA Complex Shaklee


Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu anda untuk cepat hamil?
 
Antara fungsi GLA (gamma linolenic acid) adalah menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan.
 
Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?
 
Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu. Ini adalah kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.
(Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah di samping mengurangkan tekanan darah)






Bagaimana GLA Complex membantu untuk mudah hamil?


GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^)

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur :P

 


** Untuk memastikan badan anda dan pasangan anda benar-benar mendapat nutrisi yang sepenuhnya, anda sangat-sangat digalakkan untuk mencuba SET FERTILITY. klik sini
Berminat mahu mencuba?
(Anda boleh mendapatkan produk ini dengan harga istimewa beserta konsultasi percuma daripada saya - selagi anda menjadi pelanggan saya ya ^_~)

*Anda mahu 'Tips Langkah Demi Langkah Mudah Hamil?'
Saya akan berikan tips eksklusif ini hanya kepada pelanggan mama syiaqira sahaja tau*
Anda boleh menghubungi saya melalui:
 
WhatsApp/Viber/Sms: 019-5596963



Promosi Hebat Sepanjang Februari 2013 : Omega Guard Shaklee

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.


Ultratulen & Bergred Farmaseutikal 

Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Siapa yang perlukan OmegaGuard ?

(1) Wanita dan kecantikan
- Mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon hormon PMS wanita
- Mengurangkan 'skin breakout' semasa datang bulan (jerawat menanah)


(2) Ibu hamil
- Membantu perkembangan dan tumbesaran otak janin
- Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang
- Mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran bayi
- Mengawal kenaikan berat badan 



(3) Ibu menyusu
- Menyalurkan khasiat Omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta perkembangan otak.
- Membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan


(4) Kanak-kanak
- Membantu perkembangan otak- Bagus untuk kanak-kanak yang mengidap asthma (omega-3 mencairkan kahak, jadi secara tak lansung melancarkan pernafasan)

(5) Masalah berat badan
- Membantu pembakaran lemak dengan lebih cepat berbanding lecithin
- Omega-3 akan meningkatkan hormone Leptine yang mengawal selera makan = kurang makan dan sentiasa kenyang

(6) Untuk lelaki
- Memelihara kesihatan prostat
- Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
- Memelihara jantung yang sihat
- Membantu mengekalkan tekanan darah normal
- Mengawal tahap kolestrol yang sihat

(7) Warga emas
- Melambatkan degradasi tulang rawan
- Mengurangkan keradangan sendi - Baik untuk pesakit gout

(8) Masalah kesihatan
- Mencairkan kahak
- Sakit-sakit sendi
- Mengawal paras kolesterol , mengurangkan risiko serangan stroke
- Menjaga kesihatan jantung

(9) Masalah lain
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Beli 6 OmegaGuard hari ini dan dapatkan 1 PERCUMA. Boleh share dengan kawan2 ofis, adik beradik .... cepat2....kalau terlepas rugi ...

Hubungi saya,

Maya,
sms/whatsapp/viber - 0195596963
email - syiaqira81@gmail.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...