Boucing Red Apple

Get Healthy, Be Happy, Feel Beauty

Jom Klik Like!..

Alfalfa Complex


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Alfalfa..The Father Of All Foods



*Klik pada gambar untuk gambaran yang lebih jelas
Apakah kebaikan Alfalfa?

(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy(2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera
(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.

(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu.

Klik Untuk Lihat Senarai Harga Lengkap  Produk Shaklee






Zinc Complex


Zink merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh kita.  Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.

Menyokong dan Memelihara Kesihatan yang Baik
Zink Complex Shaklee merupakan faktor dalam memelihara kesihatan yang baik dan membantu dalam memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein.  Ia juga menyediakan kalsium untuk memelihara kesihatan.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sitemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Klik Untuk Lihat Senarai Harga Lengkap  Produk Shaklee





Tip Menyusu Anak Kembar


Memiliki anak kembar bermakna segala tugasan perlu dilakukan secara berganda. Ini termasuk dalam hal menyusukan si kembar. Jika anda mengambil keputusan untuk menyusukan bayi kembar dengan susu ibu secara eksklusif, pastikan anda mempelajari pelbagai tip dan info bagi membantu menjayakan misi tersebut.
Waktu kelahiran bayi
Kebanyakan bayi kembar lahir secara pramatang atas sebab-sebab kesihatan ibu. Keadaan ini sudah tentu mempengaruhi persiapan payu dara untuk menghasilkan susu kerana ia memerlukan masa lebih lama untuk menghasilkannya. Dalam hal ini ibu mempunyai dua pilihan sama ada memberikan bayi dengan susu formula terlebih dahulu atau mengepam payu dara. Semakin kerap dipam, pengeluaran susu ibu akan semakin lancar dan banyak, maka ibu boleh menyusukan bayi kembar dengan normal.
Berkongsi pengalaman
Carilah sebanyak mungkin info dan perkongsian pengalaman daripada mereka yang pernah menyusukan bayi kembar. Jika tidak jumpa di sekeliling anda, cari sahaja di internet menerusi pelbagai forum ibu menyusu. Bahkan anda juga boleh berkonsultasi dengan konsultan laktasi yang kini ada ramai di luar sana bersedia memberikan khidmat nasihat berkenaan hal penyusuan.
Buat jadual menyusu
Waktu untuk menyusukan bayi kembar bergantung kepada ibu dan bayi sendiri. Namun kebanyakan ibu lebih selesa memilih waktu yang sama untuk menyusukan si kembar. Ada dua sebab mengapa mereka memilih masa yang serentak iaitu pertama kerana efisiensi waktu. Walaupun memerlukan masa yang lebih panjang, tetapi ibu tidak perlu bergantian menyusukan bayi yang pasti mengambil masa yang lama untuk ibu. Kedua, ibu tidak perlu panik apabila salah seorang kembar menangis ketika sedang menyusukan seorang kembar. Maka jika anda memilih untuk menyusukan kembar serentak lakukan ia sejak awal lagi sehingga pasangan kembar stabil memiliki jam penyusuan yang sama.
Memilih posisi selesa
Pemilihan posisi menyusu memainkan peranan penting dalam kejayaan penyusuan susu ibu. Posisi paling selesa dan sesuai untuk ibu beranak kembar adalah football hold atau cradle hold. Alat bantuan seperti bantal menyusu sangat membantu ibu anak kembar lebih selesa dan tidak penat ketika menyusukan bayi. Dengan bantuan bantal ini, ibu tidak perlu terlalu memagang atau memeluk si kembar ketika mereka menyusu.
Selang-seli posisi
Jangan biasakan bayi anda menyusu di payu dara yang sama secara terus-menerus. Jika sebelumnya bayi A sudah menyusu di payu dara kiri maka untuk sesi penyusuan selepas itu biarkan dia menyusu di payu dara sebelah kanan dan seterusnya.


Produk penjagaan rumah yang selamat dan berkesan.

Kalau kita pergi ke pasaraya pergi bahagian bahan pencuci pelbagai jenama ada. Biasanya kita akan tengok jenama pilihan then mesti cari yang paling wangi. Kalau boleh nak try satu-satu..Kalau shopping barang rumah kena lak sabun basuh baju habis dan sabun-asabun lain pun dah tinggal sikit minta di beli yang baru. Mahunya kita pitam kan nak bau semua. Haha..berbuih mulut gitu.

Kita pun camtu gak tapi setiap kali nak beli sabun kita teringat cikgu kimia pesan sebenarnya
sabun yang paling wangi adalah yang kita hidu tak berbau wangi. Maksudnya kita bau cam ubat
gitu pahit-pahit kelat. Kalau tak percaya cuba bau sabun TOPS  baunya tak sedap tapi bila dah 
siap basuh baunya memang wangi kekal lama tak bau kepan cer try sabun yang wangi 
semerbak lepas basuh..bau wanginya tak kekal bila kain dah kering.

Bau wangi pilihan kan tapi tanpa kita sedar kebanyakkan bahan pencuci di pasaran 
mengandungi toksin yang boleh diserap kulit terutama bahan pencuci serbaguna 
kerana ianya berkepekatan tinggi. Banyak lagi toksin berbahaya dalam serbuk pencuci 
seperti pelarut organik seperti BUTYL CELLOSOLVE merupakan toksin saraf dan boleh 
merengsakan hidung.MORPHOLINE, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan 
kerosakan hati atau buah pinggangdan pencuci cermin  mengandungi AMMONIA sejenis 
racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk pula mengandungi surfaktan berasaskan 
petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate.

Jadi keutamaan kita dalah pilih bahan pencuci yang selamat, berkesan dan mesra alam. Rangkaian 
Produk Pencuci Shaklee menepati 3 kriteria ini.

Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.

Dish Wash Concentrate

  • Lembut pada tangan
  • Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
  • Buih sabun yang tahan lebih lama
  • Menjadikan pinggan bersih berkilau
  • Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki 

Fresh Laundry Concentrate

  • Berkepekatan tinggi
  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri

Soft Fabric Concentrate

  • Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
  • Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan
Keunikan dan kelebihan rangkaian produk pencuci Shaklee berbanding produk lain kerana ianya SELAMAT dan MESRA ALAM :

Selamat

  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang asli (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate : RM 64
Fresh Laundry Concentrate                                : RM 80
Dish Wash Concentrate                                        : RM28
Soft Fabric Concentrate                                       :RM40
Get-Clean Home Care System                             :RM 194


Dapatkan sekarang dan mendaftar sebagai ahli untuk lebih kelebihan.
Hubungi saya SID anda




 

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Maya | ID: 918781 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 019-5596963
Email: syiaqira@yahoo.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Sumaiya Abdul Ghoni


Awas Mata Panda : Ucapkan Selamat Tinggal Padanya

Akhir2 ni isu panda menjadi hangat, kesian panda kan dahla comel tak bersalah dia

Ok post saya takde unsur2 politik ye, jgn risau...



PUNCA2 TERJADINYA MASALAH LINGKARAN GELAP BAWAH MATA ATAU MATA PANDA

1. KURANG TIDUR  
Faktor pertama yang menyebabkan mata panda adalah kurang tidur. 

2. MAKEUP 
Jika diteliti masalah ini selalu terjadi pada wanita. Makeup yg berlebihan berpengaruh besar terhadap timbulnya mata panda lagi2 jika malas cuci muka.

3. TERDEDAH PADA SINARAN MATAHARI
Sinaran uv yg berlebihan boleh menyebabkan pigmentasi dan pembentukan melanin. Dengan kata lain, semakin terdedah pada panas matahari maka akan semakin banyak penghasilan melanin yang dapat menggelapkan bawah mata.

4. PENYAKIT
Faktor penyakit seperti anemia atau ginjal adalah antara punca terjadinya gelap di bawah mata. Oleh sebab itu, jika Anda memiliki mata panda sebaiknya berhati-hati dan cepat melakukan pemeriksaan doktor dgn lebih lanjut

5. KETURUNAN
Apakah ayah atau ibu Anda memiliki riwayat mata panda?
Jika ya, besar kemungkinan hal itu akan diwariskan kepada anda


TIPS RAWATAN DI RUMAH UNTUK MATA PANDA

TIMUN


Timun mengandungi astrigen yang boleh membantu menyegarkan mata yang bengkak atau sembab. Ambil hirisan timun dua keping (seelok-eloknya timun yang disimpan dalam peti sejuk). Letakkan hirisan timun di atas kelopak  mata dan biarkan selama 10-15 minit.

UNCANG TEH 


Teh-cuci uncang teh yang telah digunakan dan disimpan di dalam peti sejuk selama lebih kurang 10-15 minit. Letakkan pada bahagian mata yang sembab sambil berehat setiap kali sebelum dan selepas bangun tidur. Lakukan dalam tempoh 15-20 minit beberapa kali seminggu.

AIS KETUL


Ketulan ais juga boleh digunakan dengan menggosokkan ketulan ais pada bahagian lingkaran mata yang sembab atau bengkak secara perlahan-lahan mengikut arah bertentangan (ke arah dalam seperti lawan arah jam).

SUPPLEMEN CADANGAN UTK MASALAH LINGKARAN GELAP BAWAH MATA

ZAT BESI

Pengambilan zat besi yg mencukupi boleh meningkatkan lg perderaran oksigen ke seluruh badan dan juga mata. Kadang ada yg kita nampak wanita hamil lebih senang terdedah pada masalah ini dan kdg2 bukan sbb tak cukup tidur tp salah satunya adalah kekurangan zat besi yg menyebabkan muka menjadi pucat dan mata menjadi lebam

Pilihan saya VITALEA sbb ianya adalah multivitamin yg lengkap dgn zat besi dan 28 jenis vitamin dan mineral 


 VITAMIN B

Lingkaran hitam juga dapat dikurangkan dengan bantuan asid folik atau vitamin B9.Vitamin B9 adalah sangat penting dalam membuat atau mengekalkan mata dan kulit yang sihat. Setiap hariseorang dewasa memerlukan lebih kurang 400mcg vitamin B9. Kehadiran Vitamin B6 dan B12 akan membuatkan vitamin B9 bertindak lebih optimum

B COMPLEX dr shaklee cukup mengandungi 8 jenis VITAMIN B termasuk asid folic dan biotin

VITAMIN C


Satu lagi perkara yang boleh menyebabkan terjadinya penggelapan di bawah mata adalahpenipisan kulit disebabkan oleh kehilangan kolagen di bawah setiap mata. Pengambilanvitamin C membantu dalam memerangi gelap di bawah mata dengan menguatkan salur darah dan menyokong dan mengekalkan kesihatan kolagen

Vitamin C shaklee 500mg yg mempunyai formula khas SUSTAINED RELEASED ini menjadikan kahsiatnya kekal dalam badan selama 5 jam. Vitamin C ini juga diperkaya dgn bioflavanoid bg meningkatkan lg penyerapan VITAMIN C dalam badan 



EKSTRAK BIJI ANGGUR HITAM

Ekstrak biji anggur mengandungi antioksidan dipanggil kompleks oligomerikproantosianidin, atau OPC, yang menyokong kesihatan saluran darah dan boleh membantumemudarkan lingkaran hitam, menurut laman web DailyGlow.com

Vitamin E shaklee diperkaya dgn grape seed ekstrak yg mana lebih kaya dgn antioksidaan dan boleh melancarkan lg peredaran darah 


SUMBER :  SUPPLEMEN FOR DARK EYE CIRCLE





 

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Maya | ID: 918781 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 019-5596963
Email: syiaqira@yahoo.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Sumaiya Abdul Ghoni






Atasi Kulit Berminyak Dgn GLA Complex

Dah lama rasa tak cerita tentang GLA Complex tetibe harini rasa nak cerita

Bukan apa tau mgkn kekadang saya jarang promot tp sentiasa ada permintaan sbb GLA ni terkenal sbg salah satu supplemen utk kesuburan wanita

Tp mgkn ramai yg tak tahu yg GLA ni salah satu vitamin yg penting utk kecantikan kulit

GLA COMPLEX ni kalau ramai yg tak tahu fungsinya sama mcm EPO utk stabilkan hormon tp yg speselnya GLA ni ada added VITAMIN E lg

ok sebut pasal VITAMIN E selalu saya takkan suggest pada mereka yg ada jerawat campur berminyak, if jerawat, jeragat, parut dan kering mmg suggest sgt but no for oily skin sbb salah satu fungsi vitamin e ni utk lembapkan kulit so option utk mereka yg ada masalah mcm ni boleh alternate pada GLA COMPLEX

Punca2 terjadinya kulit berminyak


1.Faktor keturunan sangat berpengaruh terhadap fizikal dan sifat anak. Jadi jika salah satu orang tua anda wajahnya berminyak  penyebab muka anda berminyak adalah dari gen keluarga.

2. Hormon
Ketidakseimbangan hormon di dalam tubuh kita menyebabkan wajah menjadi berminyak. Hal ini terutama terjadi ketika seseorang semasa dtg bulan ataupun setelah melahirkan anak

3. Pola Hidup
Pola hidup yang tidak sihat tentu secara tidak lansgung menganggu sistem fizikal dan dalaman tubuh anda, salah satunya menjadikan wajah tidak sihat.

4. Pola Makan
Makanan yang berlemak tinggi, mengandung minyak dan santan secara berlebihan dapat meningkatkan kadar minyak di dalam tubuh anda.

5. Kosmetik
Kesalahan memilih kosmetik yang sesuai dengan kondisi kulit muka akan mengakibatkan kerosakan wajah anda. Jika kulit berminyak dan sensitif plz dapatkan produk yg betul2 sesuai bg merawat masalah ini


SUMBER: PENYEBAB KULIT BERMINYAK

Boleh tgk point no 2 tu yg mengatakan antara punca kulit berminyak adalah disebabkan hormon, hormon yg tak stabil ni sebenarnya bukan setakat dtg bulan tu, mgkn yes dtg bulan tetap pada masanya tp ada hormon lain yg mgkn kacau bilau dan seterusnya menyebabkan kulit jd berjerawat dan berminyak, biasanya masalah mcm ni terjadi pada yg remaja dan juga yg lepas bersalin


Yang bersalin ni lg2 yg menyusu badan mmg akan jd kacau bilau even period dah stabil sbb masa ni hormon prolaktin pun dah tinggi dan bertindak bls dgn hormon estrogen dan progesteron


So yes saya mmg galakkan sangat uolss utk try GLA COMPLEX ni, nak lg superb boleh tambah dgn


VITAMIN C SHAKLEE



Vitamin C bersifat antioksidan yang penting untuk mencegah kerosakan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. Vitamin C juga membantu melindungi kulit dari faktor-faktor eksternal seperti cahaya matahari dan pencemaran udara, menambah keanjalan kulit dan memperlambat pigmentasi kulit serta dpt mengurangkan keradangan kulit contohnya jerawat dan eczema


ESP SHAKLEE

ESP ni adalah protein yg mana penting utk kesihatan sel, sel2 dalam badan kita perlu diperbaharui selalu supaya lebih sihat, dgn adanya protein yg cukup sel2 dalam badan dpt diperbaharui dan lebih sihat, sel2 yg sihat pula lebih berupaya utk menyerap vitamin lain dgn lebih baik. Dengan mengamalkan ESP ni hasilnya kulit tu lebih sihat, cantik dan susah utk tumbuh jerawat dan parut pun lebih cepat pudar... Berminat??



 

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Maya | ID: 918781 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 019-5596963
Email: syiaqira@yahoo.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Sumaiya Abdul Ghoni





Kolostrum Susu Ibu


Tahukah ibu2 susu awal atau KOLOSTRUM adalah berwarna putih kekuningan, likat pekat 
dan melekit dan juga dipanggil cecair emas

Ia tidak memancut tetapi hanya meleleh keluar ke tepi puting ibu. 
Kolostrum yang diberi kepada anak yang baru dilahirkan akan membentuk lapisan di permukaan usus bayi dan bertindak mencegah sebarang jangkitan.

Jangan beri air kepada bayi anda kerana ia akan menghakis lapisan ini. Lagipun kolostrum mengandungi 80% air.
Faedah2 kolostrum ini pada bayi:
1. Kolostrum mengandungi protein yang terdiri drpd antibodi seperti imunoglobulin, terutamanya lgA yang mampu mencegah jangkitan kuman. Juga mengandungi vitamin dan faktor tumbesaran.Tanpa kolostrum bayi akan terdedah kepada jangkitan kuman dan senang mendapat alahan.

2. Kolostrum juga merupakan laksatif yg membantu mengeluarkan mekonium (najis hitam awal bayi) dan mencegah jaundis.
3. Kaya dgn sel darah putih utk melindungi dr jangkitan
4. Menjadikan usus bayi lebih cepat matang
5. Kaya dgn vitamin A dan E
Pada ibu yg baru melahirkan jgn risau jika susu itu bewarna kuning, terus susukan bayi anda sejurus selepas dilahirkan supaya bayi anda terus mendapat khasiat yg terdapat dalam kolostrum


Keputihan Semasa Hamil Dan Cara Mengatasinya

Semasa kita hamil kebiasaanya tubuh akan mengalami pelbagai perubahan baik dr segi luaran juga dalaman. Perubahan yg biasa dialami adalah keputihan, jika mmg anda biasa mengalami keputihan anda akan dapati ketika hamil keputihan makin bertambah. Keputihan yg semakin bertambah ini adalah disebabkan oleh perubahan hormon dalam badan. Adalah penting bg anda untuk memastikan yg keputihan itu normal atau tidak normal kerana keputihan yg tidak normal akan menyebabkan jangkitan dan membahayakan fetus

KEPUTIHAN YG NORMAL

Leukorrhea adalah sejenis cecair yg  nipis dan kuang berbau. Ia adalah disebabkan oleh hormon estrogen yg merangsang selaput lendir badan iaitu lekorrhea semasa hamil bg melindungi saluran faraj dari jangkitan

KEPUTIHAN YG TIDAK NORMAL

Keputihan yg  tidak normal berlaku apabila lendiran itu berbau, berwarna hijau atau kemerahan dan menyebabkan kegatalan di sekitar faraj. Jangkitan yg biasa terjadi adalah CANDIDIASIS atau dikenali sbg jangkitan yeast


CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

  • Berjumpa doktor pakar, biasa doktor pakar akan berikan sejenis antiobitic bg mengatasi masalah tersebut
  • Pastikan kemaluan sentiasa bersih dan kering
  • Menggunakan panty liner

Tahukah anda dalam Shaklee ada produk yg dikenali sbg antibiotik semulajadi


Garlic terkenal dengan gelaran natural antibiotik kerana ia tidak mematikan bacteria baik seperti mana chemical antibiotic. Garlic juga bersifat antibacterial, antiviral dan antiparasit yang membantu mencegah dan mengurangkan kesan jangkitan. 

Garlic complex adalah antibiotik yang selamat & semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida

Garlic Complex juga boleh diambil dgn set kehamilan shaklee



 

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Maya | ID: 918781 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 019-5596963
Email: syiaqira@yahoo.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Sumaiya Abdul Ghoni





Khasiat / Kebaikan Carotomax untuk Mata dan Testimoni

Adakah anda mencari supplement untuk kesihatan mata anda? Kami ingin memperkenalkan CAROTOMAX dari Shaklee! Carotomax memberikan banyak khasiat dan kebaikan kepada kesihatan mata dan juga kebaikan lain. 

Apakah perbezaan Carotomax Shaklee dan supplement lain?
✔ CarotoMax mengandungi 6 variasi karotena, yang diekstrak daripadai rangkaian sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit, dan lain-lain.
✔ CarotoMax membekalkan lebih dari 13 mg (21, 500 IU) karotenoid berfaedah ini. Berbanding dengan pengambilan purata karotenoid lutein, likopena, dan beta korena yang hanya mengandungi 8 mg.


Kecik je tau botolnya sbb ada 30 bj je dalam tu





Selalunya bila ada customer yg tanya tentang supplemen utk mata of course yg inila yg plg utama kena amek sbb apa sbb carotomax ni ada 6 jenis beta kerotene dalamnya





Mengapa Carotomax dari Shaklee berbeza dengan supplement lain?
➺ ia mengandungi fitokimia semulajadi yang sangat penting untuk mata, kulit, dan membran mukosa. fitokimia tersebut adalah...
➀ Aplha Carotene
➁ Beta Carotene
➂ Lycopene
➃ Astaxanthin
➄ Lutein
➅ Zeaxanthin

Saintis dalam shaklee ni travel sampai 11 negara nak dapatkan bahan yg terbaik utk carotomax ni ahah mmg bukan main2 tau sbb shaklee nak buat satu supplemen BETA KEROTENE yg terbaik dalam dunia dan yg penting semulajadi no wonder bila takde stok susahnya stok nak ada blk ataupun bila ada je sgt2la limited sampai di branch cpt je habis



KHASIAT CAROTOMAX


Carotomax ni sgt tinggi kadar antioksidaanya makanya ianya baik utk anti penuaan dan juga utk melawan kanser

Ia juga dapat mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, mata kering, kelesuan mata, katarak, dan gegelung hitam di mata.

Beta Kerotene ni adalah prekurso vitamin A, maknanya akan ditukarkan kepadan vitamin A bila perlu jd VITAMIN A baik utk kulit dan baik utk merawat kulit yg berjerawat dan berminyak


JOM TGK TESTIMONI MEREKA YG DAH AMALKAN CAROTOMAX UNTUK MASALAH MATA






 

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Maya | ID: 918781 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 019-5596963
Email: syiaqira@yahoo.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Sumaiya Abdul Ghoni




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...