Boucing Red Apple

Get Healthy, Be Happy, Feel Beauty

Jom Klik Like!..

Advance Joint Health Tablet

Pernah tak dengar orang tua - tua atau yang paling dekat mak dengan ayah kita la mengadu sakit sendi dan sakit lutut??Pernah terasa sakit bahu?Rasa tegang semacam?Sakit bahu belikat apabila duduk lelama mengadap PC?Sakit Pinggang??(yang ni saya selalu kena)Bila selalu sangat pakai High heels, sakit pulak sendi2 kaki, pernah??? Bila tunduk atau rukuk / duduk antara 2 sujud (masa solat), maka berkumandanglah keriok-keriok kat sendi.

Pernah??? selalu je kan? Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang temulang yang memberi sokongan dan membantu kita bergerak. Ia terdiri dari tulang rawan (yang lembut), ligamen, tendon, dan cecair sinovia (sebagai pelincir) yang beri keselesaan dan bantu menyerap hentakan dari impak fizikal. Bila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi.Tekanan fizikal yang berterusan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ini yang sebabkan sakit sendi. Bila sakit sendi datang menyerang macam ni mesti kita tercari - tercari cara untuk melegakannya bukan? So kat sini, saya nak suggestkan satu produk dari Shaklee untuk melegakan kesakitan ni. 


 ADVANCE JOINT HEALTH TABLET!!!


 Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
 A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

 Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
 A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yang mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

 Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

 Q: Apakah Boswellia ?
 A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

 Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
 A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
  A : Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

 Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
  A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

 Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
 A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

 Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
  A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

 Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
 A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

 Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
 A : Ya. Jadi dengan penerangan serba ringkas diatas, produk ini adalah selamat untuk kegunaan semua..Apa kata kita hadiahkan tablet ni untuk orang - orang yang tersayang kita. Sekurang - kurangnya dia akan selalu dapat lihat senyuman kelegaan dan kegembiraan bila sendi mereka sihat dan  tak rasa sakit lagi!!!

Testimoni pengguna :


Berminat?

 

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:
Maya | ID: 918781 | Call/SMS/Whatsapp/Viber 019-5596963
Email: syiaqira@yahoo.com
OR
Add sy sebagai Friend di FB Sumaiya Abdul Ghoni0 komen kawan-kawan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...